Rólam

Bálint György vagyok.
Villamosmérnök és mérnöktanár.

A BMSZC Neumann János Informatikai Technikumban dolgozom, mióta csak a tanári pályára léptem. Voltam már hosszú évekig gyakorlati oktatásvezető, az évek során letettem a közoktatási vezető szakvizsgát, a pedagógus életpályamodell keretében pedagógus II. és mesterpedagógus minősítést szereztem. Az iskolarendszeren belül mégis a legjobban akkor érzem magam, ha taníthatok, ahol is végzettségemnek megfelelően javarészt a szakmai tárgyak tartoznak hozzám.

A diákjainknak elmondjuk, hogy csak az állandó tanulás útján képesek az informatika rohamosan változó világában kiemelkedni. Ez ránk, tanáraikra is érvényes. A tanulási-tanítási folyamatomnak lenyomatai azok a szakmai írások, amelyek ezen a weboldalon is olvashatók.

Az írások vagy saját írásaim, vagy számomra fontos cikkek feldolgozásai, fordításai. Ez utóbbiak esetében mindig jelzem a cikk eredeti forrását.

Az írások sok munkával készülnek, készültek. Kérem, hogy aki felhasználja azokat, becsülettel jelezze forrásukat, íróját.

Bármilyen figyelmesen próbálok eljárni, elkerülhetetlen, hogy az írásaimban akár helyesírási, akár formai, akár tartalmi hibák előforduljanak. Kérek mindenkit, hogy javító szándékkal jelezze ezeket felém.

Pár szót talán még az oldal nevéről. Kettő is van neki. Még a kezdetekben egyik diákom ötlete volt az almafan (eredeztethető ez az almafán szóhasználatból, illetve az Apple termékek használatából), illetve később IKT-val is foglalkoztam, akkor foglaltam le az iktblog nevet. Érzelmileg az almafan áll közelebb hozzám.

Remélem sokan fel tudják majd használni írásaimat. Kérem ne feledje senki: Mindegyikünk tart a szakmai fejlődésében valahol. Csak tisztelni lehet, aki előrefelé halad ezen az úton, és a tudását megosztja, illetve aki a tudást befogadja.